16 decembrie 2018

06.08.2018 Varful Piatra Iorgovanului


        Sunt la a doua tentativa de a urca pe acest varf. Prima oara am incercat sa urc cu un prieten , Robert , la inceputul lunii martie a acestui an.Dar din pricina ploilor cazute in ultimele zile , nu am reusit sa facem mai mult de 100 metri , zapada fiind foarte moale , noi ne afundam tot mau adanc in ea. Iar noi nu eram echipati corespunzator , asa ca am lasat-o balta pentru urmatoarea data.
      Iata ca s-a ivit o noua ocazie.Fiind in concediu in Romania , l-am sunat pe Robert sa reluam traseul.Astfel noi doi impreuna cu inca un prieten , am hotarat sa urcam pe varf.
      Drumul de acasa pana la traseu a fost de vreo ora jumatate.Dupa ce treci de Campul lui Neag urmeaza un drum cu multe curbe , o adevarata placere pentru motociclisti.Nu de putine ori l-am depasit pe Robert si ma delectam cu inclinatia motocicletei si peisajele frumoase.
       Varful Piatra Iorgovanului se afla in masivul Retezatul Mic si are o inaltime de 2014 m. Pentru a ajune pe varf , noi am ales traseu cel mai scurt si anume cel care pleaca de la Casa Vanatoreasca Campusel. Marcat cu triunghi rosu , pana pe varf am facut 2 ore jumatate.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu