30 septembrie 2017

23 , 28 August Aiguille Du Midi , Tramvaiul Mont Blanc si Chamonix             In timpul celor 10 zile  , cat a durat turul Mont Blanc , am hotarat sa fac si 2 zile pauza , pentru a nu obosi prea tare si a fi mai sigur de reusita.
            Astfel in 23 august a fost prima zi de pauza. Aflandu-ma in localiatea Courmayeur , am hotarat sa urc cu telecabina pana la Point Helbronner iar apoi mai departe cu telegondola pana pe varful Aiguille Du Midi.
            M-am trezit de dimineata in campingul Grandes Jorasses si la ora 9 am luat autobuzul catre Courmayeur  , insotit de fata americana Jeannette. Am vizitat vreo doua ore orasul , dupa care fata a plecat mai departe in turul Mont Blanc. Eu am luat autobuzul pana in localitatea La Palud , iar de acolo am avut de mers cateva sute de metri pana la telecabina. Mai departe am petrecut cateva ore la inaltime.


                                                                                             Corturi pe ghetar


              In data de 28 august am facut cea de-a doua zi de pauza. Fiind in localitatea Les Houches , am hotarat sa fac o plimbare cu celebrul tramvai Mont Blanc , iar mai tarziu , am vizitat localitatea Chamonix. Cu tramvaiul Mont Blanc urca alpinistii care vor sa cucereasca varful Mont Blanc.
             Tramvaiul Mont Blanc porneste din localitatea Le Fayet si urca pana la altitudinea de 2400 m pana in apropiere de refugiul Nid D,Aigle , de unde se poate observa ghetarul Bionnassay. Am coborat apoi cu tramvaiul inapoi in localitatea Le Fayet , de unde am luat trenul pana in orasul Chamonix.


                          Alpinisti care urca catre varful Mont Blanc.Intr-o zi sper sa ma numar si eu printre ei.


Refugiul Gouter aflat la 3817 m


Orasul Chamonix


              Astfel am petrecut cele doua zile de repaus din turul Mont Blanc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu