28 iulie 2016

24-26.07.2016 - Zugspitze, Eibsee și Neuschwanstein

Vârful Zugspitze (2962 m) este vârful montan cu cea mai mare altitudine a Germaniei, locul în care ne-am dorit să ajungem de aproape 3 ani. Duminică dimineața am sosit în Garmish-Partenkirchen, în jurul orei 7:30, după parcurgerea a 315 km. La ora 9 am avut programare la magazinul de echipament sportiv “Bergsport WN Alpin”, un magazin care deschide cu programare și duminica. Închirierea echipamentului (ham, cască și colțari) a costat 50 Euro/persoană. De aici am pornit către Hammersbach, unde am parcat mașina și am început traseul către cabana Höllentalangerhütte, cu trecere prin Höllentalklamm. Traseul de la Hammersbach (758 m) până la cabana Höllentalanger (1387 m), a durat 2 ore. Taxa de parcurgere a canionului Höllental este de 4 Euro/persoană.
Cabana Höllentalanger a fost reconstruită în anul 2015 și oferă condiții foarte bune de cazare, cum ar fi apă caldă, electricitate, cameră de schimbat hainele sau cameră de depozitare și uscare a bocancilor. Cazarea a costat 28 Euro/persoană/noapte în camera de 8 locuri, 4 paturi suprapuse, dar necesită rezervare online în prealabil.   


Luni dimineața ne-am trezit la ora 5, pe o vreme nu foarte plăcută, ținând cont că a plouat în timpul nopții câteva ore, însă pe parcurs vremea s-a mai îndreptat. Servirea micului-dejun începe la ora 5:30, după care ne-am strâns bagajele, iar la ora 6:30 am început aventura”. Traseul a durat 5h30, cu o diferență de nivel de aproximativ 1600 m, necesitând traversarea unui ghețar și a mai multor porțiuni care includ cățărare și echipament adecvat. Am avut parte de aproximativ o oră de ploaie ușoară, până la traversarea ghețarului, după care s-a oprit ploaia, dar a început ceața, astfel că nu am reușit să ne bucurăm de peisajele oferite de altitudinea ridicată. Ajunși pe vârf am avut surpriza de a vedea 2 macarale și constructori care turnau ciment... 


Coborârea până la lacul Eibsee am făcut-o cu telecabina, contra unui cost de 31,5 Euro/persoană. De asemnea, urcarea pe Zugspitze se poate face tot cu telecabina.
La Eibsee am avut din nou parte de ploaie, însă am profitat de acest lucru pentru a servi o bere la o terasă pe malul frumosului lac de la poalele munților. După încetarea ploii, ne-am bucurat o oră de o plimbare pe lac cu hidrobicicleta.
De aici am luat trenul către Hammersbach, unde aveam parcată mașina. Nu am avut nevoie de alte bilete, fiindcă costului trenului a fost inclus în biletul de coborâre cu telecabina.
Am returnat magazinului echipamentul închiriat, apoi am pornit către Schwangau, 68 de km, timp de o oră cu mașina. Ne-am campat cu cortul într-un frumos camping în apropiere de Schwangau, situat pe malul lacului Forggensee. Camparea a costat 30 Euro pentru 2 persoane + cort + automobil. După cina luată la restaurantul campingului am dormit foarte bine până dimineața. 



După micul-dejun, am strâns cortul și am plecat să cumpărăm bilete pentru vizitarea renumitului castel Neuschwanstein. Am stat la rând pentru bilete (12 Euro/persoană) timp de jumatate de oră, însă biletele se pot rezerva în prealabil, caz în care merge mai repede. Castelul a fost frumos, precum ne-am și așteptat. După prânzul servit la poalele castelului, ne-am îndreptat către casă.


Astfel că... au fost 3 zile minunate în care am avut parte de senzații de neuitat! J





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu