20 mai 2013

19.05.2013 - Pasul Vâlcan și Straja

Ne-am trezit de dimineață cu pofta de a bea o cafea undeva la munte și fiindcă aveam la dispoziție doar vreo 4-5 ore, trebuia să alegem ceva relativ aproape. 
Ne-am hotărât să vedem și noi mult discutata telegondolă de la Vulcan, așa că la ora 12:00 am plecat într-acolo. Indicatoarele spre acest punct turistic tind spre zero și a trebuit să oprim de 3 ori, să întrebăm localnicii. Pe lângă acest inconvenient, starea drumului necesită multe reparații și asfaltare...
Într-un final am ajuns la telegondolă și am așteptat 10 minute să se mai strangă turiști pentru a o porni.


Ajunși sus realizăm că în afara unor case de vacanță nu mai există altceva. Mult râvnita cafea cu aer de munte chiar se lăsa așteptată... Ne-am așezat pe iarbă și am admirat panorama asupra orașului și frumosul peisaj.


După ce ne-am odihnit puțin, am coborât cu gândul de a merge la Straja.


Până în stațiune am urcat cu motocicleta, cu toate că și starea acestui drum a cam lăsat de dorit. Am găsit acolo noi prieteni de joacă, doi "ursuleți" și am reușit într-un final să savurăm mult dorita cafea, respectiv ciocolată caldă.

 

Per total a fost o zi frumoasă, cu mult aer curat, însă în lipsa zăpezii aceste locuri par să își piardă mult din strălucire...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu